Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Pakowarka próżniowa komorowa, analogowa VAC-6T
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Pakowarka próżniowa komorowa, analogowa VAC-6T. Analogowy panel sterowania, czasowa regulacja próżni.
- Panel elektroniczny z 2 potencjometrami
- Zasilanie 230/1/50-60Hz
Parametry:
- Wydajność pompy (m3/h): 6
- Listwy zgrzew.: 1
- Długość listwy (mm): 310
- Wymiary komory (mm): 330 x 330 x 125
- Wymiary zew. (mm): 430 x 450 x 400
- Moc (W): 400
Pakowanie próżniowe to system konserwacji żywności surowej, półproduktów lub wyrobów gotowych polegający na usunięciu powietrza z pojemnika w którym znajduje się, przeznaczony do zapakowania, produkt. Brak tlenu uniemożliwia bądź opóźnia pogorszenie jakości żywności spowodowanej bakteriami tlenowymi.
Zalety pakowania próżniowego:
- dłuższe przechowywanie żywności
- higieniczne przechowywanie żywności (brak przenikania innymi zapachami, brak wysuszania żywności)
- redukuje do minimum koszty zepsucia żywności