Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Pakowarka próżniowa komorowa VAC-10 DT
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Elektroniczny system kontroli czasu pracy, czasowa regulacja próżni.
- Przystosowane do systemu GASTRO-VAC
- Elektroniczna kontrola: czasu próżni, czasu podawania gazu obojętnego, czasu zgrzewania
- Dodatkowa regulacja próżni
- Wyświetlacz realnego czasu pracy urządzenia
- Manometr do wizualnej kontroli poziomu ciśnienia
- Podświetlenie LED wskazuje fazę procesu pakowania
Parametry:
- Wydajność pompy (m3/h): 10
- Listwy zgrzew.: 1
- Długość listwy (mm): 410
- Wymiary komory (mm): 430 x 430 x 140
- Wymiary zew. (mm): 530 x 550 x 450
- Moc (W): 400
- Zasilanie (V): 230 / 1 / 50-60 Hz
Pakowanie próżniowe to system konserwacji żywności surowej, półproduktów lub wyrobów gotowych polegający na usunięciu powietrza z pojemnika w którym znajduje się, przeznaczony do zapakowania, produkt. Brak tlenu uniemożliwia bądź opóźnia pogorszenie jakości żywności spowodowanej bakteriami tlenowymi.
Zalety pakowania próżniowego:
- dłuższe przechowywanie żywności
- higieniczne przechowywanie żywności (brak przenikania innymi zapachami, brak wysuszania żywności)
- redukuje do minimum koszty zepsucia żywności