Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Pakowarka próżniowa komorowa VAC-20 S
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Elektroniczny system kontroli czasu pracy
Łatwy w obsłudze panel sterujący z przyciskami sensorycznymi
Przystosowane do systemu GASTRO-VAC
System elektronicznego skalowania ciśnienia w komorze
Możliwość zaprogramowania 50 programów pracy urządzenia
Elektroniczna kontrola:
czasu próżni
czasu podawania gazu obojętnego
czasu zgrzewania
Dodatkowa regulacja próżni
Wyświetlacz realnego czasu pracy urządzenia
Dane techniczne:
Wydajność pompy: 20 m3/h
Listwy zgrzewające: 1
Długość listew: 410 mm
Wymiary komory: 430x430x180 mm
Wymiary zewnętrzne:530x550x490 mm
Moc: 750 W
Zasilanie: 230 V
Pakowanie próżniowe to system konserwacji żywności surowej, półproduktów lub wyrobów gotowych polegający na usunięciu powietrza z pojemnika w którym znajduje się, przeznaczony do zapakowania, produkt. Brak tlenu uniemożliwia bądź opóźnia pogorszenie jakości żywności spowodowanej bakteriami tlenowymi.
Zalety pakowania próżniowego:
- dłuższe przechowywanie żywności
- higieniczne przechowywanie żywności (brak przenikania innymi zapachami, brak wysuszania żywności)
- redukuje do minimum koszty zepsucia żywności