Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Pakowarka próżniowa komorowa stojąca VAC-63 DT
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Przystosowane do systemu GASTRO-VAC,
Elektroniczna kontrola:
1. Czasu próżni,
2. Czasu podawania gazu obojętnego,
3. Czasu zgrzewania.
Możliwość monitorowania poszczególnych etapów pracy urządzenia (wstecznie),
Próżniomierz (wakuometr),
Bieżąca informacja o fazach procesu na wyświetlaczu.
Wymiary zewnętrzne: 820x600x1030 mm
Wymiary komory: 700x480x210 mm
Wydajność pompy: 63 m³/h
Listwa zgrzewcza: 2
Długość listwy: 460+460 mm
Moc: 1500 W
Zasilanie: 230-400 V
Pakowanie próżniowe to system konserwacji żywności surowej, półproduktów lub wyrobów gotowych polegający na usunięciu powietrza z pojemnika w którym znajduje się, przeznaczony do zapakowania, produkt. Brak tlenu uniemożliwia bądź opóźnia pogorszenie jakości żywności spowodowanej bakteriami tlenowymi.
Zalety pakowania próżniowego:
- dłuższe przechowywanie żywności
- higieniczne przechowywanie żywności (brak przenikania innymi zapachami, brak wysuszania żywności)
- redukuje do minimum koszty zepsucia żywności